Zacznij Pysznie Nowy Rok
2016-12-30
Nie każdy rozpocznie Nowy Rok spokojnie. Po szaleństwach sylwestrowej nocy Polacy najczęściej spędzają czas na odpoczynku i na przyjemnościach, podczas gdy tysiące restauracji przygotowują się do najbardziej pracowitego dnia w roku w branży zamówień jedzenia z dostawą.
Pierwszy stycznia to dzień, kiedy po całym świąteczno-noworocznym szaleństwie Polacy ponad wszystko pragną pełnego relaksu. Nikt nie chce tracić czasu na prace domowe, bo jak mówią: jaki Nowy Rok, taki cały rok. Zamiast gotować – zamawiamy jedzenie z dowozem do domu. Tego dnia klienci pozwalają sobie na wszelkie kaprysy, a restauracje mają pełne ręce roboty.
W Nowy Rok restauracje odnotowują znacznie większy ruch niż w przeciętny dzień roku. Według danych Pyszne.pl, największego w Polsce serwisu do zamawiania jedzenia w internecie, współpracującego z ponad 5.000 restauracji w kraju, rekordziści rejestrują 1 stycznia do 15 razy więcej zamówień niż normalnie. Otwartych jest tego dnia ponad 75% restauracji współpracujących na co dzień z serwisem Pyszne.pl.
„Przede wszystkim zauważyliśmy zwiększoną konsumpcję pizz ostrych i mięsnych. Pierwszego stycznia mamy większą ilość dostawców niż w przeciętny dzień, ponieważ ledwo wyrabiamy się z zamówieniami. Być może będą momenty, w których będziemy musieli odmawiać przyjęcia zamówienia, aczkolwiek staniemy na wysokości zadania, aby każdy z naszych klientów mógł cieszyć się smakiem najlepszej pizzy w Polsce.” – podsumowuje Krzysztof Kmieć, właściciel wrocławskiej Pizzerii Muzycznej, która utytułowana została tytułem Top Restauracji z dowozem 2016 w Polsce. Pan Krzysztof spodziewać się może w najbliższą niedzielę 5-krotnie więcej zamówień niż na co dzień.
Pierwszy stycznia niewątpliwie jest najbardziej pracowitym dniem dla restauratorów. Zagłębiając się w rozważaniach na temat zmian, jakie przyniesie nadchodzący czas, warto nastawić się pozytywnie i spędzić ten dzień dokładnie tak jak lubimy, oddając się przyjemnościom. W końcu dobre to, co się dobrze zaczyna.
Wasze komentarze (0):